O NAS

  Delovati smo pričeli z majem 2006
  Na ustanovnem zboru smo si zadali precej smele načrte, in sicer:

  1. Ustanovitev turistične pisarne, kjer bi obiskovalci dobili vse informacije o turistični ponudbi na območju naše občine, o prireditvah, gostinski ponudbi itn.

  2. Dejavnosti na področju turizma:

  POHODNIŠTVO
  – pripraviti 5 do 6 poti, ki bi se med seboj povezovale. Vsaka pot naj bi nosila svoje ime. Poti naj bi bile označene, na poti pa postavljene klopi (možnost počitka). Ob tem bi morali vključiti gostinsko ponudbo in na poteh predstaviti vse dejavnosti, ki jih lahko gostom ponudimo. Pojavlja se tudi možnost postavitve razglednih stolpov
  KOLESARSKE POTI – z možnostjo izposoje koles oz. samim servisom.
  KONJENIŠTVO
  JADRANJE – S PADALOM
  UREDITEV PROSTORA ZA PIKNIKE za zaključene družbe oz. skupine
  IZDELAVA PUBLIKACIJ, TURISTIČNIH TABEL, ZLOŽENK
  Zagotovitev čim več PRENOČITVENIH ZMOGLJIVOSTI
  V ponudbo vključiti vinotoče, čebelarje, sadjarje, gostinstva,…

  Glavni namen društva je promocija naše pokrajine ter dejavnosti, ki jih opravljajo posamezniki v naši občini. Prizadevamo si za naravi prijazen turizem, ki bo tudi našim zanamcem zapustil pokrajino, kakršno smo podedovali od naših prednikov. Smo neke vrste servis, preko katerega bi turisti lažje prišli do informacij o ponudbi posameznikov naše občine – najsi gre za gostince, kmete, posameznike,…- hkrati pa se zavzemamo za čim bolj neokrnjeno naravo.

  Želimo si, da bi naše kraje obiskalo čim več turistov, ter da bi v njih tudi nekaj časa ostali in pri nas pustili tudi kakšen dinar. Vse prevečkrat se namreč zgodi, da vsi občudujejo naše naravne in kulturne danosti, nimajo pa možnosti pri nas kupiti kakšnega unikatnega spominka ali doživeti pristne postrežbe, ker ne vedo, kam naj se obrnejo.
  Goričanci smo poznani kot zelo prijazni in gostoljubni ljudje, naša pokrajina je še vedno neokrnjena, zato postajamo vedno bolj priljubljen cilj marsikaterega obiskovalca. Naša naloga je samo, da se začnemo bolj tržno obnašati in ponudimo ljudem tisto, kar drugje ne najdejo. V društvu smo začeli s pripravo pohodniških poti, ki bodo vodile po vaseh naše občine.

  Osnovna pohodniška pot, ki smo jo poimenovali »GRAŠČAKOVA POT« (dolžine 15 km) in na katero bodo vezane vse ostale poti po vaseh naše občine, je že označena s posebnimi kažipoti, na pomembnih točkah poti pa so tudi table z razlago določene znamenitosti v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Pot poteka skozi 5 vasi naše občine.

  Začele pa so se tudi priprave na izpeljavo projekta v sodelovanju z društvoma iz Avstrije in Madžarske, ki bo obsegal:
  – simulacijo turistične poti;
  – turistično prezentacijo gradu Grad in
  – promocijo Prekmurja, kar je naš glavni cilj.

  Odprli smo tudi Turistično info pisarno našega društva, ki je v prostorih gasilskega doma v Radovcih. V pisarni so turistom na voljo določene informacije o ponudbi naših krajev, določene izdelke domačih ponudnikov pa lahko v njej tudi kupjo (»skouriševo« žganje, domači sokovi, med, bučno olje,…).

  Na koncu velja še vabilo vsem, ki se želijo včlaniti v društvo, da to storijo čim prej. Informacije: g. Daniel Huber, gsm: 031/833-490.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja